Menneet blogit

13.06.2024

Annoksia oopperasta

Annoksia oopperasta tarjoilee kulttuurin ja gastronomian yhteissinfonioita Savonlinnan seudun kesässä 2024. Taste Saimaa juhlavuoden kattaus on täynnä suussa sulavia herkkuja.
12.06.2024

Paikalliset maut markkinoinnissa

Paikalliset maut näkyvät Savonlinnan seudulla niin katukuvassa kun digimainonnassakin.
04.09.2024

Lähiruokatapahtuma ja lähiruokatori Savonlinnan torilla

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.2024 juhlistetaan Savonlinnan torilla paikallista upeaa ruokaamme ja ruokakulttuuriamme!
12.04.2024

Berliinin saunafestivaalit – Die Sauna. Echt heiß. Echt Finnisch.

Paikallisia makuja ja Saimaan ilosanomaa vietiin maailmalle Berliinin saunafestivaaleilla huhtikuun puolivälissä 12.-14.4.  
04.04.2024

Saimaa Lautasella goes Ooppera – inspiraatiopäivä (Savonlinnan Seudun Matkailu Oy ja Samiedu)

Huhtikuussa ideoitiin oopperateemaisia ruoka-annoksia, menuja ja tuotteita tulevan kesän sesonkiin.
07.02.2024

Pikatreffit -kiertue taiteen ja kulttuurinalojen sekä matkailu- ja ravintola-alan tekijöille

Talvella 2024 kutsuttiin Savonlinnan seudun taide-, kulttuuri-, matkailu- ja ravintola-alan sekä ruoka-alan toimijat pikatreffeille tutustumaan toisiinsa ja ideoimaan yhteisiä tapahtumia ja muuta yhteistyötä.
09.04.2024

Osta ja myy -treffit ruokaketjun yrittäjien kesken

Osta ja myy -treffeillä ruoantuottajat ja jatkojalostajat saivat mahdollisuuden tutustua ravintola- ja ruokapalveluyrittäjiin ja muihin ruoka-alan toimijoihin ja päinvastoin. Treffeillä oli mukana myös huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki.
08.06.2024

Koko Saimaa saunoo

Kesä otettiin vastaan yhdessä saunoen 7.-9.6.2024. Saimaa lautasella yhteistyössä Taste Saimaa -hankkeen kanssa kannusti yrityksiä avaamaan saunansa yleisölle.
14.08.2024

Kesän 2024 mainoskampanja

Saimaa lautasella –hanke toteutti 20.6.-31.7.2024 monikanavaisen mainoskampanjan. Katso täältä mainoskampanjan tulokset.
04.09.2024

Paikallisten makujen juhlaa Savonlinnan torilla 4.9.

Keskiviikkona 4.9.2024, suomalaisen ruoan päivänä, juhlittiin paikallista ruokaa Savonlinnan torilla. Päivä koostuu aamupäivän ammattilaistapahtumasta Riihisaaressa ja yleisötapahtumasta torilla iltapäivällä ja illan suussa.
16.05.2024

Kestävät palvelut ja tarinallistaminen

Toukokuisessa vastuullisuustyöpajassa keskusteltiin matkailusta ja tarinallistamisen voimasta viestinnässä.
16.09.2024

Anna Rinteinen on nimitetty World Food Travel Associationin ensimmäiseksi Suomen lähettilääksi 

Saimaa lautasella ruokamatkailutyöpajojen vetäjä Anna Rinteinen on nimetty World Food Travel Associationin ensimmäiseksi Suomen lähettilääksi.

Menneet tapahtumat

Hinnoittelukoulutus

13. toukokuuta 2024, klo 9.00 - 12.00 - Ilm. viim. 8.5.
Lake Saimaa -hankkeen tietoisku, aiheena matkailualan hinnoittelu.

Kestävät palvelut ja tarinallistaminen

16. toukokuuta 2024, klo 10.00 - 15.00 Savonlinnassa (kaikille avoin)
Avoin koulutus kestävästä matkailusta ja tarinallistamisen voimasta viestinnässä.

Kestävät palvelut ja tarinallistaminen

16. toukokuuta 2024
Kestävän matkailun ja tarinallistamisen voima viestinnästä. Aiheen äärelle meidät johdattelivat Savonlinnan seudun vastuullisuuslähettiläs Sanna Eerikäinen sekä Visit Finland Akatemiavalmentaja ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija Anu Ruusila.

Voigt Travel koulutus

22. toukokuuta 2024, 22.-23.5.2024 - Ilm. viim 30.4.
Voigt travelin kesän 2024 lentojen sparraustilaisuus

Vinkkejä matkanjärjestäjien kanssa työskentelyyn

29. toukokuuta 2024, klo 10.00 - 12.00 - Ilm. viim. 22.5.
Myyntigurumme Tanja sparrailee, kuinka työskennellä kansainvälisten matkanjärjestäjien kanssa. (Hybridi)

Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla 4.9.

4. syyskuuta 2024
Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.2024 juhlistetaan Savonlinnan torilla paikallista upeaa ruokaamme ja ruokakulttuuriamme! TULE MUKAAN TAPAHTUMAAN!

Opintomatka Ahvenanmaalle

19. syyskuuta 2024, 19.-22.9.2024
Lähdemme yhdessä yrittäjien kanssa tutustumaan Ahvenanmaalla 20.-22.9. järjestettävälle Skördefest sadonkorjuujuhlille.

Annoksia oopperasta palautetilaisuus

27. syyskuuta 2024, 10-11.30 / Teams-tapaaminen
Tervetuloa mukaan keskustelemaan kuluneen kesän Annoksia oopperasta kattauksesta. Tilaisuudessa käydään läpi kuluneen kesän palautetta ja suunnitellaan tulevaa. 

Ruokamatkailun perusteet ja paikallisten juomatuotteiden hyödyntäminen

1. lokakuuta 2024, klo 12-16, ilm. viim. 17.9.
Anna Rinteisen vetämässä työpajassa tutustutaan ruokamatkailuun, puhutaan ruokatrendeistä sekä juomatuotteiden roolista ruokamatkailussa. Iltapäivällä Aniko Lehtisen olutpairing.

SEO-koulutus Teamsilla

17. lokakuuta 2024, 8:30-13:00
Paranna kotisivujesi hakukonenäkyvyyttä Googlessa. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 15.10 mennessä.

Annoksia oopperasta 2025 kick-off

23. lokakuuta 2024
Tervetuloa mukaan vuoden 2025 Annoksia oopperasta kattauksen aloituspalaveriin Samiedun kampuksen Auditorioon keskiviikkona 23.10. klo 13-15. 

Paikallisten makujen juhla - ideariihi

29. lokakuuta 2024, ilm. 22.10.
Tervetuloa mukaan ideoimaan ja keskustelemaan yhteistä ruokatapahtumaa vuodelle 2025

Lake Saimaa 2.0. hankeyrityspäivä

6. marraskuuta 2024, Keskiviikkona klo 11:30 - 15:00
Hankeyritystapaaminen Kinkamon Aallossa

Ruokatuliaiset

12. marraskuuta 2024, klo 12-17
Anna Rinteinen vie meidät ruokatuliaisten maailmaan. Mikä on hyvä ruokatuliainen ja kenelle ja kuinka sitä tulisi myydä. Työpajaosuudessa kehitellään uusia ruokatuliaisia paikallisista raaka-aineista.

Alueen identiteetti ja tarinat tuotteistamisen tukena

13. marraskuuta 2024, klo 9-14
Anna Rinteinen johdattelee meidät alueidentiteetin ja tarinallistamisen maailmaan. Kuinka vahvistaa alueen vetovoimaa paikallisuuden ja tarinoiden avulla. Iltapäivän työpajassa luodaan yritykselle, tuotteelle tai palelulle tarina, joka pohjautuu paikallisuuteen.

Annoksia oopperasta tarinatyöpaja

13. marraskuuta 2024, klo 14-16
Tarinatyöpajassa kirjoitetaan Annoksia oopperasta tuotteiden oopperateemaiset tuotekuvaukset yhdessä sparraajien kanssa ja viedään valmiit tarinat Visitin tietopankkiin.

Saimaan Syyspijot - suunnittelutapaaminen

15. marraskuuta 2024, klo 10-12 Teams
Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025, jonka ideointi aloitettiin Paviljongilla 29.10. pidetyssä yhteistilaisuudessa. Tuloksena syntyi ajatus Saimaan Syyspijoista 12.-14.9.2025. Tapahtuman ideana on esitellä niin paikallisille kuin matkailijoillekin alueen maukasta ruokaa, vieraanvaraisuutta ja kulttuuria. 

Tuotteistaminen, osa 1. + Pasi Venäläisen keittiötyöpaja

19. marraskuuta 2024, klo 11-18
Anna Rinteinen tutustuttaa luennollaan kansainvälisen matkailijan tarpeisiin. Polkaistaan samalla tuotteistamisprosessi käyntiin. Kahvien jälkeen siirrymme opetuskeittiön puolelle, jossa Pasi Venäläinen vie meidät kokkailun kautta annoskuvausten saloihin.

Matkailun digitaalinen myynti

28. marraskuuta 2024, klo 9.00 - 16.00
Kansainvälistyvien yritysten valmennuskokonaisuus digitaaliseen myyntiin ja jakelukanaviin

Saimaan Satojuhlien suunnittelutapaaminen

4. joulukuuta 2024, klo 16 alkaen
Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025. Tapahtuman kehittäminen ja suunnittelu jatkuu pikkujouluisissa merkeissä Lossiranta Lodgessa 4.12. klo 16.

Majoituskohteiden digitaalinen jakelu ja monikanavainen myynti

11. joulukuuta 2024, klo 9.00 - 16.00
Kansainvälistyvien yritysten valmennuskokonaisuus digitaaliseen myyntiin ja jakelukanaviin

Elämys- ja aktiviteettipalveluiden digitaalinen jakelu ja monikanavainen myynti

12. joulukuuta 2024, klo 9.00 - 16.00
Kansainvälistyvien yritysten digitaalisten myynti ja jakelukanavien valmennuskokonaisuus

Tuotteistaminen, osa 2

29. tammikuuta 2025, klo 12-17
Päivän työpajassa käsitellään tuotteistamista ja sen osa-alueita. Tule mukaan kehittämään uudeanlaisia ruokamatkailutuotteita, reittejä tai paketteja alueelle.