Kaikki matkailijat eivät vieraile museossa, eivät osallistu lumikenkäsafarille tai eivät esimerkiksi lähde kiertoajelulle – mutta jokainen matkailija syö. Suomen ruokamatkailustrategia on syntynyt yhteistyössä ja useiden matkailu- ja ruoka-alan toimijoiden vaikutuksesta ja se on tehty työkaluksi ruokamatkailun yrittäjille ja kehittäjille.
Ruokamatkailun trendit osoittavat, että ruoan ollessa yhä kiinnostavampi asia matkoilla, myös sen vastuullisuus astuu mukaan selkeänä kriteerinä. Opas tukee niin kansainvälisille markkinoille suuntavien ruokamatkailuyritysten kehittämistä kuin kotimaisia asiakkaita palvelevia yrityksiä. Löydät täältä runsaasti hyödyllisiä linkkejä myös muihin julkaisuihin, joita aiheesta on jo runsaasti tuotettu.
Ruokamatkailun tuotesuositukset on laadittu matkailualan yrityksille ja kehittäjille työvälineeksi laadukkaan, elämyksellisen, ostettavan ja kannattavan ruokamatkailukokemuksen tuottamiseen.
Haaga Helian ylläpitämä Hungry for Finland verkosto kokoaa Suomen ruokamatkailijoita yhteen kehittämään tulevaisuuden ruokamatkailua. Sivustolta löytyy paljon asiaa ruoasta ja mm. mielenkiintoisia webinaareja ruokaan ja yrittämiseen liittyen.