Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025, jonka ideointi aloitettiin Paviljongilla 29.10. pidetyssä yhteistilaisuudessa. Tilaisuudessa pohdittiin tapahtuman konseptia, nimeä ja ajankohtaa. Tuloksena syntyi ajatus Saimaan Satojuhlista 12.-14.9.2025. Tapahtuman ideana on esitellä niin paikallisille kuin matkailijoillekin alueen maukasta ruokaa, vieraanvaraisuutta ja kulttuuria.
Tavoitteessa on saada aikaan Savonlinnan seudulle ja Kiteelle ulottuva hajautettu tapahtuma, joka tarjoaa syyskuisen viikonlopun aikana vierailijoille mahdollisuuden kyläillä eri kohteissa ympäri aluetta ja tutustua niin ruoan tuottamiseen kuin jalostukseenkin myyntiä unohtamatta. Ajatuksena on, että eri puolilla tapahtuma-aluetta järjestettäisiin pienempiä tapahtumakokonaisuuksia, johon voi liittyä ruoan lisäksi esimerkiksi erilaista puuhaa perheille, musiikkia ja taidetta. Mukaan toivotaan niin maatiloja, matkailuyrityksiä kuin ravintoloita. Mukaan kutsutaan Savonlinnan, Enonkosken, Sulkavan, Rantasalmen ja Kiteen alueen toimijoita.
Saimaa lautasella -hanke tukee tapahtuman järjestämistä yhteisen ilmeen ja markkinointimateriaalien suunnitelulla, tapahtuman nettisivuston kokoamisella ja koordinoimalla yhteisiä tilaisuuksia.
Perjantaina 15.11. tavattiin yrittäjäjoukolla Teamsissä ja mukaan on ilmoittautunut jo toistakymmentä yrittäjää.
Seuraava tapaaminen järjestetään keskiviikkona 4.12. klo 16 Lossiranta Lodgessa. Tule mukaan suunnittelemaan alueen yhteistä ruokajuhlaa!
Seuraava suunnittelutapaaminen:
Aika: Keskiviikko 4.12.2024 klo 16-19
Paikka: Lossiranta Lodge (Olavinkatu 8, Savonlinna)
Ilmoittaudu mukaan täältä!
Tilaisuus on osa Saimaa lautasella hankkeen toimenpiteitä ja on Euroopan Unionin osarahoittama.