Saimaan alueelle ollaan järjestämässä suurta paikalliseen ruokaan ja perinteisiin liittyvää tapahtumaa 12.-14.9.2025. Tapahtuman ideana on esitellä niin paikallisille kuin matkailijoillekin alueen maukasta ruokaa, vieraanvaraisuutta ja kulttuuria.
Saimaan Satojuhlat on Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen, Sulkavan ja Kiteen alueelle ulottuva tapahtuma, joka tarjoaa syyskuisen viikonlopun aikana vierailijoille mahdollisuuden kyläillä eri kohteissa ympäri aluetta ja tutustua ruoan tuottamiseen ja jalostukseen ostoksia unohtamatta. Tapahtumassa on mukana jo 13 käyntikohdetta ja monia kymmeniä yrittäjiä, yhdistyksiä ja toimijoita.
Uusia käyntikohteita voi ilmoittaa mukaan 31.3. saakka, jonka jälkeen ilmoittautuminen suljetaan. Käyntikohteisiin voi toki ilmoittautua mukaan myyjäksi, esiintyjäksi, työpajan vetäjäksi tai muuten mukaan vielä deadlinen jälkeenkin.
Mukaan voi lähteä myös ravintolat! Kriteerinä on Saimaan Satojuhlat -teemainen annos tai menu, jonka raaka-aineista vähintään 50 % on paikallisia. Myös ravintolat kootaan mukaan Satojuhlien markkinointiin. Deadline mukaan ilmoittautumiselle on muiden käyntikohteiden tavoin 31.3.2025.
Saimaa lautasella -hanke tukee tapahtuman järjestämistä mm. yhteisen ilmeen ja markkinointimateriaalien suunnitelulla, yleismarkkinoinnilla sekä nettisivujen suunnittelulla ja ylläpidolla.
Tule kuulemaan lisää Saimaan Satojuhliin osallistumisesta:
Ma 3.3. klo 8.30 Rantasalmi
Matkailutoimijoiden tilaisuus, Rantasalmen kunnantalo
Ti 11.3. klo 17.30 Kitee
Saimaan Satojuhlat -tilaisuus, Kiteen Näyttelykeskus
Ke 19.3. klo 17.30 Enonkoski
Yhdistysten ja yrittäjien ilta, Enonkosken Kartano
Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Rantasalmen, Kiteen, Enonkosken ja Sulkavan kuntien kanssa ja ovat avoimia kaikille.
Yhteydenotot ja kyselyt:
Anu Ahlström
p. 050 345 7295
anu@visitsavonlinna.fi