Maailman johtava ruoka- ja juomamatkailun asiantuntija, World Food Travel Association (WFTA), on nimittänyt Anna Rinteisen ensimmäiseksi Suomen lähettilääkseen. Vuonna 2003 perustetun yhdistyksen tavoitteena on säilyttää ja edistää ruokakulttuureja matkailun ja vieraanvaraisuuden avulla ja siten luoda taloudellista vaurautta.
"Olen iloinen, että saan edustaa yhdistystä Suomessa, ja siten omalta osaltani auttaa kaikkia upeita paikallisia ruoka- ja juomayrityksiämme menestymään", sanoo MKN Itä-Suomen matkailuasiantuntija Anna Rinteinen. "Uskon vakaasti, että gastronomia heijastaa koko alueemme kulttuuria. Olen ylpeä, että voin auttaa säilyttämään ja edistämään ainutlaatuista ruokakulttuuriamme World Food Travel Associationin kautta."
Annan päätehtäviä World Food Travel Associationin lähettiläänä ovat yhdistyksen edustaminen Suomessa, mediayhteistyö, osallistuminen erilaisiin tapahtumiin sekä ruoka- ja juomamatkailutiedon jakaminen kohdealueen ja yhdistyksen välillä.
Alueelliset lähettiläät edustavat WFTA:n etuja paikallisesti, ja tuovat omaa ruokakulttuuriaan maailmanlaajuisen yhteisön tietoisuuteen. Lähettiläät järjestävät paikallisia verkostoitumistapahtumia, viestivät ruokamatkailuun liittyviä ajankohtaisia asioita alueen ammattilaisille sekä avustavat paikallisissa ruokamatkailuprojekteissa.
World Food Travel Associationin toiminnanjohtaja Erik Wolf jatkaa: “Kansainvälisenä ruokamatkailujärjestönä keskitymme ruokakulttuurien ainutlaatuisuuteen ympäri maailmaa - kaikilla alueilla on hienoja ruokatarinoita jaettavaksi. Alueellinen lähettiläämme Anna Rinteinen auttaa meitä tunnistamaan kiinnostavia ruokakulttuuriin liittyviä tarinoita ja siten luomaan mahdollisuuksia suomalaisille ruokamatkailuyrittäjille. Matkailijoiden kiinnostus paikalliseen ruokakulttuuriin tuo lisää tuloja yhteisölle.”
Anna Rinteinen
Anna Rinteinen on ruokamatkailun ammattilainen, jolla on yli 27 vuoden monipuolinen kokemus matkailu- ja ravintola-alalla. Tällä hetkellä hän toimii MKN Itä-Suomen matkailuasiantuntijana edistäen paikallisen ruokakulttuurin tunnettuutta sekä matkailu- ja maaseutuyritysten kasvua. Lisäksi Anna toimii ruokamatkailuvalmentajana Visit Finland Akatemiassa, joka on valtakunnallinen matkailuyritysten kehittämiseen keskittyvä koulutusohjelma. Hänellä on laajat verkostot, joita hän hyödyntää aktiivisesti löytääkseen yhteistyömahdollisuuksia ruokamatkailua kehittävien ja vahvistavien toimijoiden kanssa. Syksyllä 2024 Anna vetää Saimaa lautasella hankkeen ruokamatkailutyöpajoja alueen yrittäjille.
World Food Travel Association (WFTA)
Vuonna 2003 perustettu World Food Travel Association (WFTA) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon yhdistys ja maailman johtava ruokamatkailun asiantuntija. WFTA tarjoaa tutkimusta, tapahtumia, työkaluja ja ajatusjohtajuutta toimialan kehityksen tukemiseen ja ruokamatkailun taloudellisten vaikutusten lisäämiseen yhteisöissä ympäri maailmaa. Yhdistys tarjoaa myös koulutusta, sertifiointia, tunnustusta ja verkostoitumista ruokamatkailun ammattilaisille, yrittäjille ja yrityksille.
Lisätietoja